8 нови автомобили с видеонаблюдение получи ОД на МВР Кърджали.
8 нови автомобили с видеонаблюдение получи ОД на МВР Кърджали. / netinfo
8 нови автомобила, снабдени с вътрешно видеонаблюдение за предотвратяване на корупционни практики и агресия към служителите на реда получи Областната дирекция на МВР-Кърджали. На специална церемония те бяха осветени от енорийския свещеник отец Николай Величков, а ключовете на новите возила връчи директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Венцислав Момчилов. Преди това той уточни, че до дни в новите автомобили ще бъдат монтирани принтери, като по този начин нарушителите на път ще могат да бъдат санкционирани веднага и на место като им се издават наказателни постановления.
От думите на старши комисар Момчилов стана ясно, че  три от новите автомобили ще бъдат разпределени за Пътна полиция-Кърджали, а останалите пет са за Районните управления в Джебел, Ардино, Кирково, Крумовград и Момчилград.
„С новите автомобили ще се улесни превантивната дейност по отношение на пътния контрол, която особено се засилва в началото на летния сезон, когато се натоварва тграфика, особено от румънски туристи. Поради липса на околовръстен път всички автомобили минават през града”, коментира старши комисар Момчилов. По думите му през миналата година през ГКПП Маказа са минали над 1 милион туристи.