18 400 лева събра благотворителна кампания за деца с увреждания
18 400 лева събра благотворителна кампания за деца с увреждания / netinfo

18 400 лева събра благотворителната кампания "Да подарим надежда за Коледа" под патронажа на областния управител на Кърджали Иванка Таушанова, която бе организирана в подкрепа на децата с увреждания. Парите бяха предоставени на 3-годишния Гошко Николов от Кърджали и 6-годишния Акай Ахмед от село Миладиново, които се нуждаят от лечение в чужбина. Гошко е роден с диагноза Спина бифида, досега е претърпял четири тежки операции и трябва да отиде изследвания във Франция. Акай е с детска церебрална парализа и увредено зрение и се надява да замине за Москва, където за него ще се погрижат специалисти от детската онкология на Медицинската академия. Благодарност за стореното добро изказаха родителите на двете деца. 
Броят на дарителите надхвърли 120. Парите бяха събрани за рекордно кратко време - около две седмици, с помощта на дарения, с откупка на билети за Коледния концерт и разпродажба на сувенири, сурвачки и кулинарни специалитети на празничния базар във фоайето на театъра. За първи път бе проведен и благотворителен търг на картини със съдействието на Лайънс клуб, Ротари клуб и Дружеството на художниците, на който бяха продадени 17 творби на местни автори за 5 290 лева. 
На връчването на даренията присъстваха представители на Читалище "Обединение", Сдружение "Инициатива за развитие-Кърджали решава", Регионалния инспекторат, ОДК и Детски и младежки парламент, чиито безвъзмездни усилия допринесоха за осъществяването на кампанията "Да подарим надежда за Коледа".