15 ученици от Гимназията са вече студенти в ПУ
15 ученици от Гимназията са вече студенти в ПУ / netinfo
На 22.11.2008 г. се проведе поредният VІІІ областен математически турнир. Състезанието е под патронажа на Областния управител, кмета на град Кърджали, Регионалния инспекторат по образование и Съюза на математиците в България – секция Кърджали. Гости на турнира бяха проф. Сава Гроздев от БАН, доц. Манчо Манев – зам. ректор на ПУ „Паисий Хилендарски”, Николай Райков – държавен инспектор по математика в МОН и др.. Учениците от 3-11 клас се състезаваха в ГПЧЕ, а учениците от 12 клас – в СОУ „Отец Паисий” гр. Кърджали. От общо 1225 участници в състезанието, учениците от нашето училище бяха: 8 клас – 24; 9 клас – 29; 10 клас – 22; 11 клас – 34 и 12 клас – 52, общо 161 ботевци. Участниците в състезанието решаваха 7 задачи, от които 6 – с избираем отговор.

Подготовката на нашите гимназисти е на изключително високо ниво и с постиженията си в различните математически състезания те за пореден път показват, че са сериозна конкуренция на техните връстници от много математически и езикови гимназии в страната. За осми път учениците от ГПЧЕ „Христо Ботев” се представиха достойно и защитиха честта на ботевци.

Директорът на Гимназията г-жа Йорданка Чавдарова бе наградена с грамота за най-добър учител по математика, а Вангел Красимиров Кутелов от 12Н1 грабна купата на Областния управител на град Кърджали г-н Ангел Коджаманов за най-добре представил се зрелостник.