Зендер с рекорд на писта Дракон в Калояново
Зендер с рекорд на писта Дракон в Калояново / netinfo

Васко Тодоров- Зендер направи рекорд на писта "Дракон" в Калояново, като с неговата "Опел Астра" бе най- бърз в 3- те обиколки за време. Надпреварата бе част от 2- рия национален събор на "Опел клуб България".

Председателят на кюстендилския "Осогово рейсинг тийм" се класира 3- ти в клас до 150 конски сили, от 27 участника. Състезания имаше и при автомобилите до 100 и 130 конски сили. Зендер е 4- ти в "майсторското управление" и 8- ми в "драг състезанието", където на писта от 402 метра постигна време от 15, 50 сек.

Фен група от "Осогово рейсинг тийм" ще прави палаткови лагери по време на рали "България 2010".

За първи път рали „България" ще стартира от пистата на футболен стадион- "Искър" в Самоков. Това се прави, за да има достатъчно простор, както за състезателите и техните автомобили, така и за публиката.

Очакват се над 5 хиляди души, които да пристигнат от София, Самоков и околностите в четвъртък, 8 юли, до 18.30 ч. Те ще се докоснат до всички асове на световния рали спорт, начело със Себастиен Льоб - шест пъти световен шампион и главен претендент за седма титла. До него ще бъдат големият съперник Мико Хирвонен и голямата звезда от Формула 1, а сега от ралитата - Кими Райконен. 49 екипажа, по предварителни заявки, ще поздравят публиката, а нейни представители ще може да поискат автографи или снимка за спомен  от повечето от тях, пише в официалния сайт на състезанието.