Започна набирането на служители и потребители за Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване
Започна набирането на служители и потребители за Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

В "Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда" в Дупница ще бъдат назначени щатно 2-ма социални работници, психолог, рехабилитатор, медицинска сестра, шофьор и 21 лични асистенти, социални асистенти и домашни помощници. Документите се подават до 15 април в деловодството на Община Дупница. Списъците с допуснатите и недопуснатите до събеседване кандидати ще бъдат обявени на 20 април.
От 1 април стартира и приемът на документи за лицата, които желаят да бъдат включени в проекта за ползване на социалната услуга личен асистент, социален асистент, домашен помощник. Ползването на услугата е почасова, напълно безплатна и ще стартира от 01.06.2016 г. Кандидатите могат да се възползват от една услуга, която изрично посочват в заявлението по образец, както и предпочитаният от тях личен асистент, социален асистент, домашен помощник. При подаване на заявлението кандидат-потребителят или неговият законен представител декларират, че посочените в заявлението обстоятелства отговарят на фактическата обстановка, съгласни са да пуснат в дома си хора, с които не е в роднински отношения и, че към момента на кандидатстването не ползват социална услуга личен асистент/ социален асистент/ домашен помощник по други национални програми. Крайният срок за подаване на документите е 15 април.