/ Маргарита Петрова
Районният съд в Дупница остави в ареста Господин Динев - единственият задържан засега, за обира на банкомат в Сапарева баня.

Младен Маринов: Издирваните след обира на банкомат са опасни (ВИДЕО)
 

Съдът остави в ареста задържаният след обира на банкомат
БГНЕС


„Мотивите да поискам мярка „задържане под стража“, е че деянието е с висока степен на обществена опасност, освен това останалите съучастници се укриват, предполага се, че ако е на свобода, може да се укрие или извърши друго престъпление“, обясни след заседанието прокурор Анета Стоева. Господин Динев не е давал обяснения.

Продължава издирването на обирджиите на банкомат
 

Съдът остави в ареста задържаният след обира на банкомат
БГНЕС


Делото се гледа при закрити врата. Решението подлежи на обжалване в тридневен срок.
 

Съдът остави в ареста задържаният след обира на банкомат
БГНЕС


През нощта на 9 ноември в центъра на Сапарева баня бе взривен банкомат. Тримата извършители са засечени от полицията, но успяват да пробият устроената им блокада и се скриват в гората край село Боснек. Въпреки проведената мащабната полицейска акция нито един от тях не е открит. Тримата са обявени за общодържавно издирване, бяха разпространени и техни снимки.

Това са издирваните за взривения банкомат (СНИМКА)

Успоредно с акцията бяха претърсени и адреси в Перник. Задържан бе един човек по подозрения, че е свързан с разбивачите на банкомата. Господин Динев се смята за помагач за извършване на престъплението. 
Дарик- Кюстендил