Задържаха Йордан Чипев с 2 000 таблетки амфетамин и Обичката осъден за убийството на сарафката Виолета Георгиева
Задържаха Йордан Чипев с 2 000 таблетки амфетамин и Обичката осъден за убийството на сарафката Виолета Георгиева / netinfo

  Организирана престъпна група за разпространение на синтетични наркотици разкриха служители на МВР И ДАНС. При съвместна акция на територията на ОДП- Кюстендил са установени депото, доставчикът и купувачът, съобщават от пресцентъра на МВР. Операцията е под контрола на ВКП и с участието на НСлС. 

  Задържани са 4- ма кюстендилци. Те са участвали в група за съхраняване и разпространяване на синтетична дрога в страната и чужбина, някои са известни на органите на реда с предишни криминални прояви. При задържането на четиримата са иззети мостри на синтетични наркотици с различно лого.

  Един от задържаните мъже Росен Ников с прякор "Обичката" е бил съпричастен към убийство в началото на 90- те години в Кюстендил, излежал е ефективна присъда от 17 години и е излязъл от затвора миналата година, уточняват от полицията. Става дума за показното убийство на сарафката Виолета Георгиева, в центъра на града през 1994 г. при обир на 2 млн. лв., тогава бе ранен мъжа и Симчо Георгиев. Задържан е и братът на "Обичката"- Камен.

  При акцията с 2 000 таблетки амфетамин е арестуван купувачът на наркотика Йордан Чипев. Той е зам.- председател на партията на Александър Томов "Българска социалдемокрация", бивш общински съветник в Кюстендил и няколко пъти кандидат за кмет на града.

  За съдържател на депото за наркотика в село Джерман, община Дупница е уличен мъж с прякор "Цан".

  Архив на www.dariknews.bg от 10- ти май 2007 г.:

  Основният съд в Крива Паланка осъди българския гражданин Йордан Чипев, на 53 години от Кюстендил, на шест месеца условно с две години изпитателен срок за фалшифициране на талон на автомобил, пише македонският вестник “Дневник”.

Чипев е екстрадиран от Македония, като му е наложена забрана една година да влиза в страната. Съдът му отне автомобила.

На 5 май т.г. на ГКПП “Деве баир” /Гюешево от бълг. страна/ Чипев се опитал да влезе в Македония с фалшифициран талон за автомобил “Ситроен”.

Граничните служби са разкрили, че оригиналният номер на шасито е заличен и заменен с друг, който не съвпада с фабричния номер.

Освен това данните от талона били различни от тези на самия автомобил.