Все повече лишени от свобода се жалват от условията в Бобовдолския затвор, учи ги Бисер Манолов
Все повече лишени от свобода се жалват от условията в Бобовдолския затвор, учи ги Бисер Манолов / Дарик- Кюстендил,архив

Увеличават се жалбите на затворници срещу Главна дирекция Изпълнение на наказанията. Първи, осъденият на доживотен затвор Бисер Манолов започна да подава жалби срещу условията за живот в затвора в Бобов дол. Сега имаме и нови жалби от други затворници, почти всички с присъда- доживотен затвор, който най- вероятно са писани от Манолов, защото стила е еднакъв, каза говорителят на Окръжна прокуратура Марияна Сиракова.
Често лишените от свобода се оплакват от това, че не се допускат хранителни продукти, утвърдени в списък от министъра на правосъдието. В определени случаи това е така и съда удовлетворява исковете им за нанесени вреди, каза прокурор Сиракова.
Граждани подават жалби срещу общини, за формирането на сметките за местни данъци и такси. Управители на аптеки спечелиха дела пред Административния съд за по- малко преведени средства от НЗОК, след отменена от ВАС заповед за фиксирани цени на някои от лекарствата.