Велбъжд затъна в петричката кал. Германея удържа точка с 9 души
Велбъжд затъна в петричката кал. Германея удържа точка с 9 души / Атанас Пенков

Футболистите на „Велбъжд" завършиха със загуба есенния полусезон в Югозападната „В" група. Те отстъпиха на „Беласица" в Петрич с 4:1. Мачът можеше и да не се играе, като и двата тима бяха готови да се отложи, заради наводнен терен. Главният съдия и делегатът на БФС обаче решиха, че условия за футбол има и срещата ще се играе по програма.


Единственото попадение за гостите от Кюстендил вкара централния защитник Жорж Георгиев.
„Велбъжд" завърши полусезона на 11- та позиция със 17 точки. Равносметката за водените от Юлиян Кръстев футболисти е 5 победи, 2 равни мача и 8 загуби. Една от победите на отбора бе отнета служебно от БФС, заради нередовно пребиваващия в България Фидел Куаме, който бе привлечен във „Велбъжд" по средата на полусезона.
След „Велбъжд", на 12- то място е „Германея"- Сапарева баня. Играчите, водени от Борис Кръстев измъкнаха геройски една точка от гостуването си на „Балкан" във Варвара- 1:1, но дадоха две „жертви". Изгонени бяха Светослав Сакаджийски и Румен Гьонов. Гостите от „Германея" играха 35 минути с човек по-малко и близо 25 с девет срещу 11 души, но не допуснаха втори гол във вратата си.
ОФК „Пирин" ще зимува на върха в ЮЗ „В" група с 39 точки, втори и трети, с по 6 т. по - малко са отборите на „Сливнишки герой" и „Перун"- Симитли, който завършиха 0:0 по между си, в двубой в Сливница. / Снимка- Валентин Грънчаров- Дарик радио /

„Пирин" нямаше проблеми срещу „Места"- 5:1. „Миньор"- Перник е 4- ти в класирането с 32 точки, след минимален успех с 0:1 над „Спортист" в Своге.
Последният „Септември" надигра с 2:1 предпоследния „Ботев"- Ихтиман, но класирането се запази, софиянци имат 6 точки, а ихтиманци- 9 т. Другите резултати: „Оборище"- „Чепинец" 4:2 и „Вихрен"- „Струмска слава" 1:0.