Валентин Микев с въпрос към Лиляна Павлова за околовръстния път на Бобошево
Валентин Микев с въпрос към Лиляна Павлова за околовръстния път на Бобошево / Дарик,архив

Народният представител Валентин Микев ще зададе парламентарен въпрос към Министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова относно изграждането на околовръстния път на Бобошево.
В понеделник депутатът проведе приемен ден в населеното място. Група жители поставиха на вниманието му проблема с пътя и заявиха, че вече няколко години строително-монтажните работи са спрели. Микев пое ангажимент, в официален въпрос към ресорния министър, да се поинтересува защо проектът е замразен и да съдейства за неговата реализация.

"Няколко години вече на обекта не се работи, а изграденото се руши. Считам за ненужно да доказвам важността на проекта отбелязвайки, че реализацията на същия е от съществена важност за безопасността на жителите на Бобошево.Това е причината да задам два въпроса към г-жа Павлова. Първо, по какви причини е спряно строителството на този обект и второ, предвижда ли се завършването строителството на Околовръстен път Бобошево и ако ДА, то кога ще се случи това", каза Валентин Микев.