Валентин Микев отчете своя мандат като депутат
Валентин Микев отчете своя мандат като депутат / Иво Кирилов, Дарик- Кюстендил

Отчет за дейността си през мандат 2009- 2013 г. направи народният представител от ПП ГЕРБ Валентин Микев. Според него, най- значимото нещо, което е направил е работата му в Комисията по транспорт и борбата му за намаляване на жертвите на пътя.

"През мандата съм внесъл 9 законопроекта, които са спомогнали за намаляване почти с двойно на жертвите на пътя. През 2008 г. те са били 1060  души, а през 2012 г.- 599. Сред най- важните неща бяха въвеждането на камерите при шофьорските изпити, както и видеонаблюдението в пунктовете за технически преглед. Още нещо, което стана съвсем скоро е въвеждането таблетите при решаването на листовките за шофьорските курсове", заяви Валентин Микев. Сред идеите, в които е участвал Валентин Микев, които са се осъществили, той посочи проекта за корекция на речното корито на река Бистриц- за 600 000 лв., осъществяването на ремонта на Специализираната болница за рехабилитация в Кюстендил, ремонта на църквата в село Ябълково, както и на къщата- музей на "Владимир Димитров- Майстора" в Шишковци, укрепване на пътя в село Мали Върбовник, решаването на проблема с водата в село Усойка, ремонт на пътя Трекляно- Земен, както и изграждането на новата сграда на Административния съд в Кюстендил.

Валентин Микев отчете своя мандат като депутат
netinfo

"Участвах и в решаването на част от проблемите по проекта ИСПА, когато имаше опасност той да бъде спрян, заради неизрядните тръби. Стояхме и зад идеята за ремонта на Балнеосанаториума. Първоначалната сума за него бе 2 800 000 лв., но за сега бяха отпуснати около 600 000 лв.", каза още Микев.

Най- важното нещо според него, което не е успял да свърши е осъществяването на идеята- да отвори врати филиал на университет в Кюстендил.

"Имахме сериозни разговори с Русенския университет. Те обаче искаха отделна сграда. Първоначално идеята ни бе за сградата на старото второ основно училище, но впоследствие от общината ни казаха, че тази сграда е включена в проекта за Здравния център. Кюстендил има нужда от университет, за да се върнат младите хора тук. Пожелавам на следващите, които ще бъдат в Народното събрание да не се отказват от тази идея", допълни депутатът от ГЕРБ. Микев обяви още една идея, която не е успял да реализира, а именно създаването на Спортно- възстановителен център в Кюстендил.

"Тук бяха дошли специалисти от Финландия, но за съжаление не получих подкрепа от ОбС- Кюстендил. Бяхме водили дори разговори с една от авиокомпания за осигуряване на чартърни полети от Финландия", обясни Валентин Микев.

През мандат 2009- 2013 г. Валентин Микев няма нито едно отсъствие от заседанията на Народното събрание. През тези години той е провел 190 приемни за граждани и се е срещнал с 3 000 души.

"Доволен съм от работата си с Любомир Анчев, когато той бе областен управител. Положителна ми е и оценката за работата с общинското ръководство на партията в Кюстендил. Аз и днес, както и в първия ми ден съм лоялен към политическа партия ГЕРБ. Ще работя и ще положа всички усилия за успеха на предстоящите избори. Аз съм войник в тази армия", обяви Валентин Микев.

Валентин Микев отчете своя мандат като депутат
netinfo