В Мало село искат фитнес център, ОбС не дава
В Мало село искат фитнес център, ОбС не дава / netinfo
    Община Бобов дол ще кандидатства по Оперативна програма за развитие на селските райони за рехабилитация на общински път Невестино – Дупница – Долистово – Новоселяне – Коркина, приеха на днешното си заседание съветниците. ОбС прие и предложението на кмета инж. Грети Алексова  за кандидатстване по същата оперативна програма за строителство, рехабилитация на канализационни системи и съоръжения.

  Съветниците гласуваха "за" и за издаване на Запис на заповед, с оглед осигуряване на адекватно обезпечение на авансово плащане за проект “Техническа помощ за подготовка на инвестиционен проект “Доизграждане, реконструкция и рехабилитация на водоснабдително -канализационната мрежа и изграждане на ПСОВ -гр.Бобов дол”.

С решение на съветниците от миньорската община, тя ще кандидатства за членство в Асоциацията на българските градове и региони.

  "Приети бяха всички точки, предложени в дневният ред на заседанието. Без решение остана само точката, касаеща управлението на 30% от средствата, получени от продажбата на недостроеното училище в с. Мало село. Те са в размер на 34 хил. лв. и местните трябва да решат в какво да бъдат инвестирани. Част от хората в селото желаят да бъде изграден фитнес център, но предложението не бе подкрепено", коментира пред "Дарик" Васил Велинов, зам. председател на ОбС.

Приета беше и стратегия за  управление на общинска собственост за периода 2008-2011 г. в Община Бобов дол.