Управителят на НЗОК видя и чу служителите си в Кюстендил
Управителят на НЗОК видя и чу служителите си в Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил ,архив

Управителят на НЗОК Пламен Цеков се срещна с колектива и ръководството на РЗОК в Кюстендил, като част от обиколката му във всичките 28 регионални каси в страната.

"Ръководството на касата иска да се запознае със служителите, да види условията при, които работят, да чуе проблемите им. Пламен Цеков коментира и очакванията си за новия рамков договор", каза за Дарик директорът на РЗОК- Кюстендил д- р Матей Попниколов. На срещата са присъствали и депутатите Валентин Микев и Кирил Калфин.

Здравната каса вече плаща на аптеките средствата за лекарствата на военноинвалидите. Досега тази дейност бе извършвана от общините, но имаше проблеми с провеждането на обществените поръчки. Редица плащания, които в момента прави Министерство на здравеопазването ще се прехвърлят към здравната каса от 2013 година.

"Касата ще плаща имунизацията на 13- годишните момичета, срещу рак на шийката на матката. Тя ще е 3- кратна и ще се прави само със съгласието на родителите. Очаква се да плащаме имунопрофилактиката и психиатричната доболнична помощ, и др.", коментира д- р Попниколов.