Трима кюстендилци сред най- добрите каратеки на България
Трима кюстендилци сред най- добрите каратеки на България / Дарик Кюстендил, архив

Бетина Велинова от карате клуб "Дарис" заслужи място сред най- добрите 10 каратеки на България за 2010 година. Тя заслужи мястото си с бронзовия медал на кумите от Световната купа в Корфу, Гърция, при старшата възраст. Класацията  е обща за юноши старша възраст, младежи и девойки, мъже  и жени.

Балканските шампиони по карате от Кюстендил- Александър Христов от "Дарис" и Мартин Ранов от "Мак Доналд" са сред най- добрите 10  в класацията "Най- добър Млад каратека" за 2010 година. Техните треньори Диляна Владимирова и Борислав Иванов са сред 10- те най- добри треньори за отиващата си година.

Трима кюстендилци сред най- добрите каратеки на България
netinfo

В подреждането по клубове обаче на най- предно място от кюстендилските е "Шурикен", със старши треньор Емил Димитров. "Шурикен" заемат 7- мо място с 9 златни, 14 сребърни  и13 бронзови медала. На първо място в класирането е "Петромакс"- Плевен, със 19 златни, 15 сребърни  и 22 бронзови отличия. Клуб "Дарис"- Кюстендил е на 11- то място с 5 златни, 3 сребърни  и 4 бронзови медала, а "Мак Доналд" е на 13- та позиция, с 4 златни, 4 сребърни и 13 бронзови отличия. В подреждането участват общо 36 клуба от страната, печелили медали от национални първенства и купи.

Верони Маринов от клуб "Алеко"- Свищов стана победител в 24-то издание на турнира Супершампион, организиран традиционно от Българска Национална Федерация Карате. Той дублира титлата си, след като и през 2008 г. спечели за първи път най-престижното национално състезание. По традиция носителят на титлата Супершампион получи чек на стойност 5 000 лв. от президента на федерацията.