Технически промени в 3 наредби, заради новото ОП Управление на общински имоти
Технически промени в 3 наредби, заради новото ОП Управление на общински имоти / Дарик Кюстендил, архив

Промени в 3 общински наредби обяви на сайта си община Кюстендил. Те са свързани със закриването на общинските предприятия- "Охрана", "Пазари и платени паркинги" и "Спортни имоти и съоръжения", и създаването на едно ново "Управление на общински имоти".

Измененията и допълненията касаят Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Кюстендил; Наредбата за обществения ред на територията на Община Кюстендил; Наредба за организацията и безопасността на автомобилното движение на територията на Община Кюстендил.

За прилагането на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Кюстендил не са необходими финансови и други ресурси. Цените на предоставяните до момента услуги не се променят, информират от общината.

Примери: за ползване на платен паркинг за 30 минути- 0, 50 лв., а за 1 ден- 6 лв.; за ползване на пазарна маса на месец- 4 лв., а на ден- 2 лв.; за предоставяне на стадион "Осогово" за футболна среща от "А" група- 2 000 лв.; за  ползването на сауна- 3 лв. за възрастни и 2 лв. за ученици; за освобождаване на ППС в момент на задържане за неправилно паркиране- 20 лв., при репатриране до паркинг- 30 лв.

Заинтересованите лица имат право в 14 дневен срок да депозират в деловодството на Община Кюстендил предложения и становища по проекта на Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Кюстендил.