Състезателят по таекуондо Теодор Георгиев е спортист номер 1 на Дупница за 2015 г.
Състезателят по таекуондо Теодор Георгиев е спортист номер 1 на Дупница за 2015 г. / netinfo

Състезателят на таекуондо клуб „Гладиатор" Дупница Теодор Георгиев е спортист номер 1 на Дупница за 2015 година при мъжете, при юношите първи стана състезателят по кикбокс Доброслав Радев. Специален гост на церемонията по награждаване беше Армен Назарян, шесткратен европейски, трикратен световен и двукратен олимпийски шампион.

 

Състезателят по таекуондо Теодор Георгиев е спортист номер 1 на Дупница за 2015 г.
netinfo

 

 

Бяха връчени и 3 специални награди за особен принос на спортисти тръгнали от Дупница и прославили града в България и чужбина.

С такава награда беше отличен Даниел Александров. Тази година той спечели едно от най-ценните отличия в борбата Златния пояс "Никола Петров", през тази година той бе част от националния отбор и на първите Европейски игри в Баку. С награда от община Дупница си тръгна и дългогодишният треньор по лека атлетика Асен Шатровски, подготвил не малко спортисти от града. За принос в развитието на леката атлетика Шатровски получи плакет и от Българската федерация по лека атлетика.

Състезателят по таекуондо Теодор Георгиев е спортист номер 1 на Дупница за 2015 г.
netinfo

 

 

Със специална награда беше отличен и Борис Паризов, който е създал в Италия клуб носещ името „Марек", а в последната година помогна изключително много на „Марек 1915".

За „Мениджър на годината" в колектинивте спортове наградата отиде при гл. мениджър на „Марек Юнион Ивкони" Людмил Найденов, а при индивидуалните спортове при Кирил Чакъров, мениджър на СК „Патриот".

Титлата „Отбор на годината" при юношите и девойките заслужи футболният „Марек 1915", юноши младша възраст, а в раздел мъже и жени при волейболният четирикратен шампион „Марек Юнион Ивкони".

„Треньор на годината" при колективните спортове Найден Найденов, треньор на „Марек Юнион Ивкони", при индивидуалните спортове Христо Михалчев, ст. треньор на таекуондо клуб „Гладиатор". Найден Найденов обяви, че подарява наградата си на треньорите в ДЮШ, тъй като те често остават в сянка, а именно те тренират бъдещето на отбора - наградата ще бъде за Христо Райчев, Венцислав Зарев и Радослав Асенов.

Христо Михалчев пък връчи на кмета на община Дупница Методи Чимев плакет от Българската федерация по таекуондо с благодарност за условията и провеждането на националното състезание по таекуондо преди няколко дни.

В призовата тройка на „Спортист на Дупница" при юношите и девойките попаднаха Кирил Котев, волейбол - бронзов медал юноши старша възраст, национален състезател, участник на Европейското и Световно първенство за младежи през 2015 година, на второ място Митко Джорджев, състезател на таекоундо клуб „Гладиатор" - европейски вицешампион за юноши, републикански шампион за юноши, медалист от национални и международни турнири, първи Доброслав Радев - кик бокс - Европейски шампион Испания - юноши първо място „Световна купа" в Босна и Херцеговина и републикански шампион.

При мъжете и жените след Теодор Георгиев останаха Владимир Сиврийски - автомобилизъм. Дупничанинът Владимир Сиврийски спечели безапелационно тазгодишния шампионат на България по автомобилизъм в клас RC5. Магда Димитрова - бадминтон е трета. Тя е републикански шампион за жени, сребърни медали от републиканските шампионати на двойка жени и смесени двойки. Десетката се допълва от Иван Илиев-силов трибой, Даниел Давидков-тенис на маса, Методи Китанов - ловна стрелба, Мартин Божилов-волейбол,Виктория Блатска-софтбол, Любомир Васев-мотокрос, Венцислав Инкьов-шахмат.