КК Шампион
КК Шампион
Две световни титли и една вице световна за Карате клуб Шампион на състезанието в Карлови Вари, Чехия. Там се проведе 27-то Световно Първенство по Шотокан Карате. От КК Шампион в националния отбор взеха участие 4-ма състезатели. 

Иван Иванов стана вице световен шампион в категория -63кг при 16-17г . Иванов изигра 5 мача, като той игра със счупени пръсти на ръката, но въпреки всички трудности той показа, че всичко е възможно стига човек да има желание и сърце на шампион.
„Много силна година за Иван да припомним, че той стана и вице европейски шампион през април. Сега му предстой възстановяване след това ще поднови тренировки”, заявиха от клуба. 

Виктория Венкова и Иван Симеонов взеха световната титла в отборното кумите микс. След доста оспорвани срещи и двамата спечелеха своите мачове и бяха в основата на отбора при 14-15 годишните.
Никола Симеонов игра добре, но малко не му достигна да достигне до медалите.
„Много се гордея с моите състезатели и техните успехи. За пореден път доказаха своите качества и талант и прославяйки нашия град Кюстендил и България”, заяви треньорът Веселин Димитров.

КК Шампион