Спортни и детски площадки, зони за отдих и паркинги в пет квартала на Кюстендил?
Спортни и детски площадки, зони за отдих и паркинги в пет квартала на Кюстендил? / netinfo

 С проект на работна стойност над 3 млн. лв. за облагородяване на пет квартала в Кюстендил ще кандидатства общината пред Оперативна програма "Регионално развитие". Съфинансирането е 5 % от общинския бюджет. Проектът ще бъде внесен до няколко дни.

 В кв. "Запад" се предвиждат ремонтни дейности между блокове с номера от 46 до 49 с обособяване на зони за отдих, детски площадки, алеи и паркинги. В "Бузлуджа", ул. "Гоце Делчев" и блоковете 96 и 98- се предвижда изграждането на детска и скейт- площадка, зони за отдих.

  "Третият квартал, където ще се работи е кв. "Осогово". Всички знаем за неговото трагично състояние. Заложили сме дейности в района около блоковете с номера между 51 и 58 с детски площадки за деца до 3- годишна и до 12- годишна възраст, пейки и маси, зони за отдих", заяви зам. кметът Радмила Рангелова.

  Чешма с фонтан ще бъде изградена в ромския квартал "Изток". Там ще бъдат направени две основни алеи- от околовръстното шосе до ул. "София". Петият квартал, където ще се инвестира, ако проектът бъде одобрен е "Герена". Предвидена е зона за спорт с комбинирана площадка за футбол, баскетбол и тенис на маса, велопарк и спортна площадка за деца от 3 до 12- годишна възраст. Тези обекти са предвидени в района на ул. "Синчец" и блокове с номера от 155 до 158.