Спор за автобусния превоз по линията Дупница- София, общината обяви победителя
Спор за автобусния превоз по линията Дупница- София, общината обяви победителя / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Ясни са изпълнителите за извършване на автобусните превози в община Дупница и междуградските линии. Фирма "Юнион Ивкони" отново спечели линията София Дупница и обратно. Очаква се бобовдолската фирма ЕТ „Румяна Николова - Даци Ер" да обжалва решението на конкурсната комисия по процедурата за извършване на автобусните превози пред Комисията за защита на конкуренцията. Фирмата кандидатства по позицията Дупница-София, Дупница-Пловдив и Дупница-Смочево, които са в един пакет, но беше отстранена тъй като оферта им не отговаря на изискванията, обясниха тогава от комисията. Според представителите на фирмата, има конфликт на интереси, тъй като Ивайло Константинов, който е председател ОбС Дупница фигурира като собственик на фирма "Юнион Ивкони". Комисията, с председател зам.- кметът Олга Китанова определи класираните по 5 от 6-те позиции за превозвачи.
По пакет 1, включващ линиите в града и автобусен транспорт до и от Дупница-Бистрица, Дупница-Джерман и Дупница-Самораново, е класиран „Росен Искрев 66" ЕООД. По тази позиция са и предвидени най- много средства - 646 700 лв. По втория пакет Дупница-Крайници, Дупница-Дяково и Дупница-Тополница, печели „Мегатранс 2009".
Позиция 4, която включва линиите до и от Сапарево, Кюстендил, Фролош и Крумово, превоза ще извършва „Христо Гущеров-Дани" ЕООД, по 6- та позиция „Денис- Братя Спасови" ООД ще извършва превозите по линията за Бобошево, Баланово, Палатово, Бадино, Блажиево, Каменик. Общата стойност на поръчката е 869 100 лв. без ДДС, а срокът на договор- 5 години.
За сезонните линии до морето и обратно нямаше кандидати, а за позиция 5 Благоевград, Бобов дол, Рилски манастир, Рила няма класиран участник, тъй като и двете фирми са отстранени. За там ще бъде обявена нова процедура, като до избор на фирма по линиите в 5-та позиция ще работи досегашният превозвач.