Силно участие на гимнастичките на Велбъжд в Грац, Австрия
Силно участие на гимнастичките на Велбъжд в Грац, Австрия / Личен архив

Гимнастички на кюстендилския "Велбъжд" се завърнаха с пълен комплект медали от 10- тия международен турнир по художествена гимнастика в Грац, Австрия. Участваха състезателки от Унгария, Словакия, Словения, Полша, клубове от Австрия и два клуба от България- "Велбъжд" и ЦСКА.
При най- малките, родени 2005- 2006 г., Мишел Иванова спечели сребърен медал в многобоя. Тя беше над всички при съчетанията с въже и се класира втора на без уред. Мишел получи и специалната награда на организаторите на турнира в Грац, за най- харесваната гимнастичка.

Силно участие на гимнастичките на "Велбъжд" в Грац, Австрия
netinfo

Маглен Бурназка се нареди 9- та в многобоя, при родените 2004- 2003 г.
Ина Йорданова заслужи бронзовия медал в многобоя, при родените 2003- 2002 г. Тя добави и сребро на обръч. Снежана Митова е 5- та в многобоя и с бронзов медал на съчетанието с топка.
Отличия заслужиха Андреа Валентинова и Андреа Карамфилова, при родените 2002- 2001 година. Валентинова е 4- та в многобоя и трета на бухалки, а Карамфилова се класира 5- та в многобоя и е втора на обръч.

Силно участие на гимнастичките на "Велбъжд" в Грац, Австрия
netinfo

Гимнастичките бяха водени от треньорът Габриела Бурназка. Те се подготвят от трите треньорки- Валя Машова, Габриела Бурназка и Весела Петрова.