/ Dariknews.bg, архив
Под ръководството на прокуратурата в Кюстендил се води разследване за незаконно пренасяне през границата на страната на наркотични вещества и/или техни аналози, съобщиха от обвинението.

Около 20:15 часа на 18юли, на Митнически пункт „Гюешево”, бил спрян за проверка товарен автомобил, пътуващ от България за Косово, превозващ кроасани. В кабината на превозното средство митническите инспектори от отдел „Борба с наркотрафика-Югозападна“ открили кашони със соларни лампи, в които били укрити 4 стъклени буркана, съдържащи розово-бежови таблетки.

Прокуратура

В един от кашоните бил установен и пакет, облепен с тиксо. В полиетиленов плик имало бяло прахообразно вещество и друг пресован пакет със същото вещество. При направените полеви наркотестове веществата реагирали положително на амфетамин. Общото им тегло е 3,898 кг.

Издирван за въоръжен грабеж в Италия е задържан на „Гюешево“

С постановление на разследващ орган в качеството на обвиняем за опит за незаконно пренасяне през границата на страната на високорискови наркотични вещества е бил привлечен управлявалият товарния автомобил - мъж на 56 години.

Извършеното от него престъпно деяние представлява тежко умишлено престъпление. За контрабанда на наркотици законът предвижда наказание затвор за срок от 10 до 15 години и глоба в размер от 100 000 до 200 000 лева.

Прокуратурата ще внесе искане в съда за мярка постоянно задържане спрямо него.