Шефът на полицията в ромския кв. Изток заплашен с убийство
Шефът на полицията в ромския кв. Изток заплашен с убийство / Иво Кирилов, Дарик радио

Един от задържаните за вчерашния инцидент в ромския кв. "Изток", Найден Нейденов- Диди ще бъде разследван за заплаха за убийство към началника на Полицейския участък в ромския квартал Радослав Христов. Районен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Мая Миленкова прекрати делото по УБДХ и го върна на прокуратурата за доразследване.

На другите двама задържани роми, братята Владислав и Борис Ангелови бяха съставени актове по УБДХ. На Владислав бе наложена санкция 7 дни арест, а на брат му глоба от 100 лв.

Бяха разпитани общо 7 свидетели, от които 6 полицаи и синът на Диди.

От показанията на служителите на МВР стана ясно, че Диди е отправил заплаха като казал на началника на участъка- "Крайно време е да умреш. Ти какво си мислиш и аз имам оръжие и аз мога да стрелям. Дните ти са преброени бе боклук".

Найден Найденов- Диди отхвърли всички тези твърдения, като каза, че никога не би заплашил и посегнал на полицай.

Братята Владислав и Борис Ангелови са племенници на болния Стефан, който е препречил пътя на полицейския автопатрул на ул. "Ропотамо". По време на инцидента, Стефан и бащата на братята- Емил са получили епилептични припадъци. Това е внесло допълнително напрежение сред живеещите на улицата роми. В конфликта с полицаите са участвали над 50 жители на кв. "Изток".