Реални истории с тарикатски изрази от юриста Калин Василев в Авангардни безделници
Реални истории с тарикатски изрази от юриста Калин Василев в Авангардни безделници / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Интересна, смешна, лесна за четене, вдига настроението, това е втората книга на кюстендилския талант Калин Василев. Регионална библиотека "Емануил Попдимитров" представи сборника с разкази и новели "Авангардни безделници", а директорът София Пейчева изброи наградите спечелени от автора от различни конкурси. Десетки приятели на автора и на качествената книга изпълниха залата на Възрожденското училище. Душко Добрев прочете откъси от сборника, под съпровод на пиано от Павел Чавдаров.

Реални истории с тарикатски изрази от юриста Калин Василев в "Авангардни безделници"
netinfo

Публиката чу част от "Там имаше една от онези, на които им викат бамбинки" и от "Романът на бъдещето/ е пътепис".

Реални истории с тарикатски изрази от юриста Калин Василев в "Авангардни безделници"
netinfo

"Това е вторият ми сборник с разкази "Авангардни безделници". Съдържа и реални случки от живота на мои познати и приятели, като пишех им споменах, че тези истории ще излязат в книга и очаквах, че хората ще се пазарят да не излизат в книга и ще саботират, но се оказа, че са по- ентусиазирани и от мен, да видят техните истории бял цвят. Настояваха за реални имена, случки, напъваха за конкретни дати, всичко да е възможно най- достоверно, но аз не се стремях да го спазвам, защото в литературата е важно да има малко и художествен момент, не е достатъчно само да са нелепи ситуациите. Историите са предимно на млади хора. Например, описал съм живота на един любител на жените, които попада в различни ситуации, лъже, маже, но всеки път се измъква. В момента е щастливо женен, но мина през период, в който любовните мераци го спохождаха в заводи, полянки, по тревички и др. Засега го опазваме от жена му, лекичко променихме името", коментира с типичното си чувство за хумор Калин Василев пред Дарик.

Реални истории с тарикатски изрази от юриста Калин Василев в "Авангардни безделници"
netinfo

Проф. Боян Биолчев харесва много ръкописа на "Авангардни безделници" и се разписва на гърба на книгата.

"Калин не търси прием в литературното шенгенско пространство, той прелита границите без претенции и без комплекси, ненатрапчиво изгражда внушението за един глобален свят, в който гониш някаква мечта, за да се завърнеш без нея вкъщи, осенен от познанието, че и тук, и там си бил само себе си. Няма маниакално самооблъщение на словото, езикът се стрелка многопосочно и миг преди да затъне в подвижните пясъци на маниерното, намира свежия оазис на хумора, където присвитото око вижда много повече от ококореното. В добронамерения му смях миражно потрепват лековитите сенки на тъгата", пише проф. Биолчев. Той е изразил готовност да представи "Авангардни безделници", по време на предстоящата й премиера в София.

"В битието си Калин е твърде порядъчен човек, дори с консервативни разбирания, но от къде тогава това разюздано въображение? Къси фрази, които не искат да стоят в кутийки Хулигански, тарикатски изрази!.....
От цялата си строга съвест и справедлива душа да известя , че тъкмо от Кюстендил тръгва на дълго и успешно пътуване в словесната джунгла един ужасно талантлив писател и смятам, че това изобщо не е комплимент към- Калин Василев", каза пред публиката Методи Джонев.

Реални истории с тарикатски изрази от юриста Калин Василев в "Авангардни безделници"
netinfo

Издателите съветват младия автор да спре с новелите и разказите и да напише роман. И той е почти готов. Появата му на бял свят се очаква през 2015 г.

Калин Василев е бивш колега от Дарик- Кюстендил. Завърши право и работи като юрист. Това помага или пречи?

"Наскоро се завърнах от литературен семинар, имаше превод на мой текстове от американци и първия въпрос беше ти от семейство на юристи ли си или ти самия си юрист? Използвам някои от термините, на места съвсем абсурдно и не на мястото си, но за да се получават различни каламбури и да е по- весело, Това че съм юрист, по - скоро не ми пречи, а ми помага в историите, не ме прави и достатъчно сух, и обран към сюжети", отговаря Калин Василев. Ние добавяме, това го отличава от всички други автори. Успех на "Авангардни безделници"!