Разпределиха чрез жребий номерата в интегралната бюлетина
Разпределиха чрез жребий номерата в интегралната бюлетина / Дима Кирилова, Дарик- Кюстендил

Общинска избирателна комисия - Кюстендил проведе жребий за определяне на поредните номера на партиите, коалициите, местните коалиции и независимите кандидати в бюлетините в изборите за общински съветници и кметове на 25 октомври 2015 г.
При идентичност на партиите, коалициите, включително местните коалиции, регистрирали кандидати за общински съветници или за кметове в ОИК Кюстендил, същите имат еднакъв номер на бюлетините за всеки вид избор, за който са регистрирали кандидати на територията на община Кюстендил. Жребият се водеше от председателя на ОИК Кюстендил Васил Иванов, номерата бяха теглени от членовете на ОИК.

 


Под номер 1 ще са „Зелените", номер 13 се падна на ПП „Никола Петков", с номер 7 е „Коалиция за Кюстендил", 8- БДЦ, 9- Коалиция "За промяна", 15- Коалиция "Кюстендил", номер 19 - АБВ .

"Интересът към номерата е обясним, бюлетината е интегрална. Някой, който е в списъка с кандидати за общински съветници го интересува кой е номера на партията или коалицията с очакването да се случи феномена 15/15", коментира председателят на ОИК Васил Иванов.