/ МВР
На специална церемония министърът на вътрешните работи Бойко Рашков награди три служителки в банкови офиси за смелост и гражданска доблест, съобщиха от МВР.

МВР

В банков клон в Дупница, Цецка Цекина осъществи "граждански арест" при извършване на престъпление и с правомерното си действие прояви героизъм, оставайки сама с въоръжен човек в затворено помещение, отбелязват от МВР.

МВР

В банков офис във Варна, Кристина Костова и Снежанка Йорданова успяват да прогонят нападател, поставяйки живота си в риск, и така да предовратят грабеж.

МВР

"Бих искал да обърнем повече внимание на три жени с качества, които не се забелязват често. Очевидно, не са много хората с необходимия кураж в критични моменти да реагират хладнокръвно, да преодолеят опасността и да запазят самообладание, когато срещу тях е въоръжен престъпник. Такива личности не трябва да бъдат отминавани с мълчание. Нещо повече - поведението им може да е пример и за други жени, че има смисъл да проявят смелост и да защитят себе си, а и мястото, където работят", е казал министър Рашков.

МВР

На церемонията са присъствали още заместник-министрите на вътрешните работи Енчо Мирчев и Емил Ганчев, изпълняващият длъжността главен секретар на МВР главен комисар Стоян Темелакиев, директорите на Областните дирекции на МВР в Кюстендил и Варна