Първи обяд за децата от Началното училище в нова столова
Първи обяд за децата от Началното училище в нова столова / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил

60 деца от Начално училище "Свети Климент Охридски" в Кюстендил получиха днес първия си обяд в новата столова на учебното заведение. За създаването й от бюджета на община Кюстендил бяха отделени 30 000 лева. Купонът за всяко дете е 1.40 лева. Допълнително от делегирания бюджет на училището се  плащат 50 ст. на ОП "Ученическо хранене". Разликата до покриване на пълната стойност за обяда на всяко дете се покрива от общинския бюджет. Гости на откриването на новата столова в Началното училище бяха кметът Петър Паунов , заместникът му Виктор Янев и началник отдел "Образование и наука" Екатерина Паскалева.

Първи обяд за децата от Началното училище в нова столова
netinfo

"Това е една придобивка, която радва всички нас. Имаме деца, които са на целодневна организация на учебния процес под формата на полуинтернатна група. Беше ми много проблемно, че нямаше  къде да се хранят, а сега вече тази пречка е отстранена. Благодаря на община Кюстендил ", каза директорът на Началното училище Елка Паргова.

Всекидневно ОП "Ученическо хранене" приготвя обяда за около 700 ученици от община Кюстендил, казаха от предприятието.

Децата от Началното училище споделиха пред Дарик, че храната им харесва. Обядът днес включваше супа, мусака и крем. Столовата е изрисувана с герои от приказките, има и послания за здравословно хранене и  съвети за хигиената.

Първи обяд за децата от Началното училище в нова столова
netinfo