Първа работна среща на ИК за  Интеграционното звено за практическо обучение на студенти
Първа работна среща на ИК за Интеграционното звено за практическо обучение на студенти / Дима Кирилова,Дарик радио

Да бъде избран УС, в който да влизат представители на всички ВУЗ-ве, които ще участват в Интеграционното звено за практическо обучение на студенти, реши на първата си работна среща Инициативният комитет в Кюстендил. На нея присъстваха зам.- председателят на НС Мая Манолова и областният управител Иван Каракашки.

"В УС ще участват и представители на Министерството на образованието и науката  и Министерството на земеделието и храните, на ИК, което ще гарантира личната им ангажираност с проекта. Основното нещо, около което се обединихме на този етап е, че най- добрият вариант за Интеграционното звено за практическо обучение на студенти е да го направим през Селскостопанската академия, защото тя е към Министерството на земеделието и храните и сградният фонд, който искаме да използваме - Дърводелският техникум и общежитието на Селскостопанското училище са собственост на МЗХ . При това положение Министерството може да си финансира ремонта на сградите, защото са техни.Така Селскостопанската академия има възможност да кандидатства за финансиране, както от МЗХ, така и от МОН, отделно може да се мисли за целево финансиране", заяви Огнян Атанасов от Инициативния комитет.

"Аз съм съмишленик , който е готов да помага с всичко. Благодарна съм, че съм поканена и че имам възможност да съм част от тази идея.Наистина трябва да се хвърлят всички усилия и по- възможност да стартираме много бързо, защото някои ще се ориентират паралелно с нас и могат да ни изпреварят", заяви бившият депутат и член на ИК Ваня Цветкова.

Гласувайте, Дарик Нюз Ви пита в Анкета / Над Акценти /- Ще се обучават ли студенти в Кюстендил?