Картините на Владимир Димитров-Майстора и Димитър Киров, които бяха откраднати от дома на наследника на Майстора - Павел Антонов все още са в неизвестност. Няма разкрит извършител на престъплението.

Откраднаха картини на Владимир Димитров-Майстора от къща в София

След внимателен оглед собственикът на откраднатите произведения на изкуството уточни последната бройка на липсващите платна - 5 картини на Майстора, 9 на Димитър Киров и две на други художници.
 

БГНЕС


"Полицията почти 24 часа събираше информация, имат пълен списък и надеждата ми е да предприемат наистина спешни действия", заяви Антонов пред БНТ. Плановете му сега са да превърне къщата си в средище за изкуство и позитивна енергия.
 
Откраднатите платна на Владимир Димитров-Майстора не били застраховани

Според него крадците не са били запознати с ценността на картините, тъй като са оставали някои от най-ценните произведения. "Стойността на тези произведения е семейна, сантиментална, аз не знам къде ще ги пласират и как ще стане това", каза той пред NOVA. Антонов отново потвърди, че картините не са били застраховани.
 

БГНЕС


Наследникът на художниците уточни, че всички картини на Майстора са портрети на семейството и, според него, нямат стойност извън семейния кръг.