Призоваха бай Иван за делото срещу чичо Тони
Призоваха бай Иван за делото срещу чичо Тони / netinfo
  Делото срещу Антони Цеков, известен като „чичо Тони“ беше отложено за 25 март от 10 часа. На днешното заседание на Кюстендилски окръжен съд, който заседава в Дупница, не се явиха за разпит 4 свидетели и 3 вещи лица. Обвиненията срещу Цеков са две- за блудство, за което наказанието, предвидено в закона е лишаване от свобода от пет до двадесет години и  за съвъкупление с лице, ненавършило 14-годишна възраст. По този член наказанието е лишаване от свобода от две до шест години.

  Потърпевшите са 3 непълнолетни лица, които към момента на деянието са били малолетни.  Съдът разпита 5 свидетели. Сред тях и известния Иван Борисов, „бай Иван“.

  На следващото заседание ще бъдат разгледана  психиатричната експертиза  по отношение на подсъдимия Цеков. Другите са по отношение на 8 непълнолетни лица. Три от тях са пострадалите, а останалите са призовани като свидетели. Едно от пострадалите непълнолетни е от дом „Олга Стоянова“.

  Съдията по делото коментира, че единият от свидетелите от Разлог не се явява и ще бъде доведен принудително. През 2005- та година Антонии Цеков е осъждан по член 149 от НК, за блудство, приключило със споразумение.