Представиха дейностите и екипа на Областен информационен център
Представиха дейностите и екипа на Областен информационен център / Иво Кирилов,Дарик

Дейностите и екипа на Областен информационен център бяха представени днес в Кюстендил. Офисът му отваря врати до една седмица в сградата на читалище "Братство". Неговата дейност е насочена към предоставяне на актуална информация относно политиката на сближаване на Европейският съюз и възможностите за финансиране от Структурните фондове и Кохезионния фонд.

"Проектът за изграждането и функционирането на Областен информационен център е на стойност 358 196 лв. и е спечелен от община Кюстендил в партньорство с общините Бобов дол и Сапарева баня. Работата на центъра ще продължи 3 години. Конкретните цели са осигуряване на лесен достъп до изчерпателна информация за Кохезионната политика, както и възможностите за финансиране от Структурните фондове", заяви ръководителят на проекта Радмила Рангелова.

Областният информационен център не предоставя консултантски услуги, свързани с подготовката и изпълнението на проектни предложения.

"Центъра може да продължи да съществува и след тези три години. Той ще предлага информационни, комуникационни, експертни и логистични услуги", каза управителят на центъра Любомира Велинова. Освен нея в Областен информационен център ще работят и двама експерти. Това са Ралица Стоянова- експерт "Комуникация,информация и логистика", както и Светла Пеева- експерт "Информационно обслужване и услуги".