Празник на черешата
Празник на черешата / Иво Кирилов, Дарик
Кюстендил е домакин за 12-ти път на Празника на Черешата.

Празничната програма започна снощи на Късноантична и средновековка крепост „Хисърлъка“, където стотици гости и жители на Кюстендил гледаха спеткакъла„Античността оживява на „Хисарлъка”, създаден от 50 младежи на сдружение „Дебют“.

Пътят за Хисарлъка, блокиран, от желаещи да посетят спектакъла !
Забелязано в Кюстендил

Античността оживя на Хисарлъка
Забелязано в Кюстендил

 

 

Сцена Базилика

Публикувахте от Крепост Хисарлъка в Петък, 21 юни 2019 г.
Официалното откриване на „Празник на черешата“ 2019 ще бъде в 11:00 часа на пл. „Велбъжд“. По традиция се представят перспективни сортове череши за страната и района, последвана от конкурс за най-едра череша, атрактивно вешало, оригинално пано и красив черешов щанд с награден фонд - шест хиляди лева.

Програмата за деня включва Фолклорен празник „Черешчица род родила” от 12:00 часа и обявяване на резултатите от конкурса.

Специално за посетителите на Кюстендил и всички желаещи, Община Кюстендил подготвя информационен тур от 16:30 часа, обхващащ всички културно-исторически обекти в града.

Празничният концерт ще бъде от 20:00 часа на площад „Велбъжд“ с хитовите изпълнения на четирите талантливи момичета от 4Magic и една от най-обичаните български групи - Диана Експрес.

Програмата ще продължи на 23 юни (неделя) от 10:00 часа с изложба-базар на череши и черешови произведения, изложение на занаятчии и производители, арт-работилница за деца.

От 10:30 часа ще се състои кулинарната надпревара „Череши в кухнята“ и демонстрации на майстори-готвачи с водещ Драгомир Драганов, а от 12:00 часа стартират състезателни игри с череши и обявяване на резултатите от надпреварата.
Дарик- Кюстендил