Кметът Пламен Алексиев връчи грамоти на всички фирми и институции от общината
Кметът Пламен Алексиев връчи грамоти на всички фирми и институции от общината / Община Радомир
Град Радомир празнува на 26 октомври- Димитровден. Официалната церемония и тържествения водосвет започват в 11 ч. на площад “Свобода”. Следва празничната програма, с Каба гайди и изпълнения на Сестри Диневи.
Музикалната програма продължава в 17 ч. с участие на танцови състави от Община Радомир. От 19 ч. на сцената ще излязат актьорът Краси Радков и певицата Тита. Празникът на Радомир ще завърши с илюминации.
Димитровден е празник на града от основаването му, като местната черква носи името Св. Димитър Солунски, който се приема за закрилник на града.

Празник на Радомир
Община Радомир
 

“Много напрегната година, с положителни и отрицателни емоции. За мен обаче е важна и много полезна, затова че продължаваме инфраструктурите промени, че продължаваме газоразпределителната мрежа, опитваме се да направим достъпни и атрактивни всичките ни села. Има увеличаване на броя на учениците, детските градини са пълни, въпреки демографския срив и обреченостите, които се говорят за малките градове”, каза в интервю за Дарик кметът Пламен Алексиев.
 
Той изрази надежда, че Община Радомир ще получи правото да създаде Технопарк в района на бившето военно поделение.
“Винаги трябва една сграда, една територия, която не се използва, да бъде променена с друго предназначение, с нещо по- полезно. Примерите са и с градския парк и училището “Любословие”. Паркът не може да стои обрасъл, като може да е зона за игри и спорт на децата и техните родители. Бившето училище става Спортен център. В подстъпите към местността Голо Бърдо ще направим нов парк с барбекю зона.
Искаме за 3 или 4 път да възстановим природния парк Бучалото, това е един от символите на града. Ние сме от малкото градове, които имат в центъра на града водопад, но се чупи и руши непрекъснато. Моето предложение е да не го възстановяваме, докато не го поискат радомирци. То няма смисъл да се хвърлят пари и след това да правим ремонти. По- добре да правим нещо, което иска  нашите съграждани. Мотото на следващата година да бъде- Спорт, образование и здравеопазване!”, коментира кметът на Радомир Пламен Алексиев.

Кметът на община Радомир Пламен Алексиев връчи грамоти на всички фирми и институции от общината дни преди Димитровден. Срещата събра представители на фирми, дали своя принос и подкрепа в осъществяването на общинската политика за развитие на община Радомир. Официални гости на събитието бяха Ирена Соколова-Областен управител на област с административен център Перник, Улрике Щрака-Търговски съветник към Австрийското посолство, Петя Галинова-Маркетинг към Австрийското посолство, директорът на Областна дирекция на МВР в Перник старши комисар Димитър Попов. 
 
Дарик- Кюстендил