кат проверки
кат проверки / netinfo
Специализираната полицейска операция „Едуард“ започна днес  в Кюстендил и Дупница. Доброволци на БЧК  раздават информационни материали и информират водачите
СПО “Едуард” стартира от 00, 00 ч. на 21 септември в цялата страна. Операцията се провежда по линия на ТИСПОЛ. Медиен партньор е Дарик радио – Кюстендил.

кат проверки
netinfo

По предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ, 21 септември е обявен за Европейски ден без загинали на пътя (European Day Without A Road Death) и ще се проведе като операция под наименованието EDWARD в цялата страна. Идеята е по време на операция EDWARD да има 24-часово видеонаблюдение, записващо в реално време събитията и "брояч" на деня, като детайли от всички произшествия ще бъдат записвани и представяни онлайн на обществеността. Информацията ще бъде публикувана и ежечасно актуализирана на страниците на Министерство на вътрешните работи.

кат проверки
netinfo

„Щ е бъдат изведени всички налични сили и средства, с които разполага сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР Кюстендил.Ще бъде осигуряван контрол на скоростния режим на водачите, ще се проверява за употреба на алкохол и наркотични вещества и наличие на Гражданска отговорност.21 септември  е последният работен ден преди серията почивни,  за целта в помощ на Пътна полиция на терен ще бъдат изведени всички служители на Транспортна полиция, ще се патрулират всички важни пътни артерии, автомагистрали за недопускане образуването на колони и тапи, за да може всички да се приберат живи и здрави”, коментира   началникът на сектор КАТ- Пътна полиция в ОД МВР- Кюстендил Радослав Боюклийски.

кат проверки
netinfo