/ Дарик-Кюстендил, архив
Съдът насрочи следващото заседание по делото за 21 февруари 2020 г.
Окръжен съд-Кюстендил, под председателството на съдия Татяна Костадинова прие допълнителното заключение към Счетоводно - икономическата  експертиза по делото, което Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) води срещу Ангел Христов и Пламен Галев, известни като "Братя Галеви", за отнемане на престъпно придобито имущество.

Отложиха делото срещу „Братя Галеви“

По молба на ищцовата комисия, съдът постави допълнителна задача на трите вещи лица изготвили експертизата. За целта, съдът издаде на вещите лица съдебно удостоверение, с което да получат достъп до банкови сметки на двама от ответниците по делото.

Нова дата за делото за отнемане имуществото на "Братя Галеви"

Съдът даде възможност на защитник на ответник по делото, в едноседмичен срок, да постави допълнителни въпроси към вещите лица, относно поставената им задача.

Приеха оръжейната експертиза по делото за конфискация на имущество на т. нар братя Галеви

Предвид обстоятелството, че съдебна поръчка, относно разпит на двама свидетели, не е изпълнена от компетентния орган на Република Сейшели, съдът определи краен срок за изпълнението й, като счете, че събирането на тези доказателства представлява особена трудност.
 
Съдът поиска допълване на експертиза по делото Галеви

Съдът насрочи следващото заседание по делото за 21 февруари 2020 г.,
за когато трябва да е готово и заключението на вещите лица, по поставената им допълнителна задача към Счетоводно - икономическата експертиза.