Пей сърце събира над 60 състава и 45 индивидуални изпълнители
Пей сърце събира над 60 състава и 45 индивидуални изпълнители / netinfo

Седмото издание на Националният фестивал на старата градска песен "Пей сърце"- Кюстендил ще се проведе на 31 август и 1 септември, в читалище "Братство 1869".

Фестивалът е включен в Културния календар на Министерство на културата на Република България. Досега в конкурсната програма са се записали над 60 състава и 45 индивидуални изпълнители. Официалното откриване е на 31 август от 17.30 ч. в Голямата зала на читалището.

Целта на фестивала е да съхрани и популяризира старата градска песен, да я възроди за нов живот и да приобщи младите хора към нейната лирика и красота. Това начинание се превърна в традиция и в едно от значимите музикални събития в България, коментира председателят на читалище "Братство" Иван Андонов.

Председател на журито ще бъде проф. Панайот Панайотов и членове - Стефан Илиев, представител на Министерство на културата, Димитър Цветков, Красимира Матуска и Димитър Неделчев.

Организатори на музикалния форум са Община Кюстендил и читалище "Братство 1869", със съдействието на- читалище "Пробуда 1961"-Кюстендил, Информационен център Европа Директно - Кюстендил и Младежки информационно-консултантски център Кюстендил, под патронажа на кмета на общината Петър Паунов.