Отлични Вая Драганова и Мишел Иванова на турнира Руми и Албена
Отлични Вая Драганова и Мишел Иванова на турнира Руми и Албена / Личен архив

Вая Калоян Драганова и Мишел Иванова се представиха отлично на 18- тия Международен турнир по художествена гимнастика "Руми и Албена" във Варна.
При девойки младша възраст, Вая Калоян Драганова игра блестящо, класира се на 2 място в многобоя и завоюва купа, непосредствено след състезателката на домакините от Варна. На съчетание без уред, Драганова завоюва бронзов медал, а на въже е отново със сребърен медал. Треньор-Валя Машова.
Вая Драганова е за първа година в тази категория- девойки младша възраст и е член на националния отбор. В нейната категория се състезаваха 24 гимнастички, почти всички от националния отбор- основен и разширен състав.
Мишел Иванова от "Велбъжд"- Кюстендил се представи много успешно при децата, като се класира в многобоя на 5 място и завоюва сребърен медал на съчетание без уред. Тя се подготвя под ръководството на нейната майка- Весела Петрова.

Отлични Вая Драганова и Мишел Иванова на турнира "Руми и Албена"
netinfo

"Колектива на клуба е особено щастлив и доволен от това представяне, защото то е едно добро начало за тази година", коментира председателят на клуб "Велбъжд" Блага Шишкова.
Международният турнир по художествена гимнастика във Варна се провежда в памет на загиналите в самолетна катастрофа Руми и Албена, през 1978 год.Участваха 24 клуба от страната и чужбина, като Левски -София, Левски-плюс- София, Левски-Триадица -София,Черноморец-Бургас, Илиана -София, Академик-София, Импала-Ст.Загора, Грация-Варна,Тракия -Пловдив, Тракия -Елит -Пловдив, Чар -Варна и други.