Открит ден „Добри практики в овощарството" организират Институт по Земеделие - Кюстендил и Териториален областен офис (ТОО) - Кюстендил на Национална служба за съвети в земеделието.
В програмата са включени лекции на темите:
Основни принципи на резитба и присаждане /доц. д-р Д. Сотиров, ИЗ-Кюстендил/; Механизация и оборудване за използване на отпадната дървесина от овощни градини и лозя /проф. д-р Живко Давчев, Университет “Св. Св. Кирил и Методий”, Скопие, Република Северна Македония/; Схеми за растителна защита при череша, слива и ябълка /гл. ас. д-р В. Петрова, ИЗ-Кюстендил/; Възможности за подпомагане по мерките от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. /експерт от ТОО на НССЗ в гр. Кюстендил/.
Демонстрации:
✓ Резитба за формиране и плододаване при ябълката и черешата
/ас. Т. Симеонова, ИЗ-Кюстендил/
✓ Подмладяваща резитба при черешата
/доц. д-р Д. Сотиров, ИЗ-Кюстендил/
✓ Машини за преработване на отпадната дървесина от овощни градини
/Проф. д-р Живко Давчев, Университет “Св. Св. Кирил и Методий”, Скопие/
Инициативата ще се проведе на 13 февруари от 10.30 часа в Институт по земеделие-Кюстендил.
В програмата са включени лекции на темите:
Основни принципи на резитба и присаждане /доц. д-р Д. Сотиров, ИЗ-Кюстендил/; Механизация и оборудване за използване на отпадната дървесина от овощни градини и лозя /проф. д-р Живко Давчев, Университет “Св. Св. Кирил и Методий”, Скопие, Република Северна Македония/; Схеми за растителна защита при череша, слива и ябълка /гл. ас. д-р В. Петрова, ИЗ-Кюстендил/; Възможности за подпомагане по мерките от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. /експерт от ТОО на НССЗ в гр. Кюстендил/.
Демонстрации:
✓ Резитба за формиране и плододаване при ябълката и черешата
/ас. Т. Симеонова, ИЗ-Кюстендил/
✓ Подмладяваща резитба при черешата
/доц. д-р Д. Сотиров, ИЗ-Кюстендил/
✓ Машини за преработване на отпадната дървесина от овощни градини
/Проф. д-р Живко Давчев, Университет “Св. Св. Кирил и Методий”, Скопие/
Инициативата ще се проведе на 13 февруари от 10.30 часа в Институт по земеделие-Кюстендил.