Ощетиха кюстендилските деца за републиканските първенства
Ощетиха кюстендилските деца за републиканските първенства / netinfo

 Недоразумение между Държавната агенция за младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, чрез неговите инспекторати, и Българската асоциация спорт в училище / БАСУ / лиши много от ученическите отбори от Кюстендил, от възможността да стигнат до републиканските финали. Много от отборите на кюстендилските училища- областни победители не разбраха кога е датата на зоналните турнири по различните видове спорт и възрасти и пропуснаха да участват в тях.

14 от 25 отбора от община Кюстендил спечелиха 1- во място на областните първенства по различните видове спорт. Ощетени са юношите на ПГ по икономика и мениджмънт по баскетбол, девойките на ПМГ по волейбол, юношите на ПГ по туризъм по футбол, отборите на 1- во ОУ по волейбол и футбол за 5- 7 клас.

"Представителят на ДАМС в Благоевград Красимир Данаилов, който отговаря и за Кюстендилска област, отказа да съдейства за провеждането на ученическите игри", каза Радка Вълкова от БАСУ.

"Госпожата не ми е дала график за провеждането на състезанията. Дори от вашия зам.- кмет Виктор Янев разбрах, че е имало зонов турнир в Благоевград, където ми е офиса, а аз не съм разбрал", отговори експертът на ДАМС Данаилов.

По сигнал на учителят по физическо възпитание и спорт Гинка Джерманска от ПМГ и с усилията на зам. -кмета Янев и началник отдел "Младежки дейности и спорт" Мая Лехчанска, част от ученическите отбори от Кюстендил ще участват на зоновите първенства, като на Кюстендил не е дадено нито едно домакинство.