/ ВК Марек Юнион Ивкони
23-годишният Ивес Мутабази, топреализаторът на националния отбор по волейбол на Руанда е първият от двамата национали на африкански държави, които пристигат в "Марек Юнион-Ивкони"-Дупница. 196-сантиметровият  Мутабази се очаква най-късно в сряда, за да започне подготовка с тима. Той играе на поста диагонал, но в отделни срещи е използван в своята страна и като посрещач.

"Днес получи виза за България и е възможно дори още утре сутрин да бъде на тренировка. Наблюдавали сме го и сме запознати с качествата му и възможностите. Като качества не се отличава с нищо в сравнение с Окело Дауди и Катбарт Малинга, така че нашата задача е да го изчистим и да го шлифоваме. 

Поръсиха със светена вода Виктор Карагьозов и волейболистите на Марек на първата им тренировка

Показали сме и доказали, че го правиме успешно. Миналата година щяхме да го привлечем още, но тогава преговаряше с гръцкия "Ираклис" и нямахме време да чакаме дали ще сключи договор с тях.

Условията са договорени с Ивес, всичко е уточнено.
Ще му трябва време да се аклиматизира, разбира се, но има достатъчно време до началото на сезона. Следващата седмица трябва да пристигне и втори африканец, също национал на своята страна", коментира мениджърът на тима Людмил Найденов.

Дупничани ще изиграят в петък втора контрола от подготовката си. Момчетата на Виктор Карагьозов ще гостуват в Разлог на местния "Пирин".
Дарик- Кюстендил