Н. Василев изпитва по английски в областна администрация
Н. Василев изпитва по английски в областна администрация / netinfo

  Министърът на държавната администарция и административната реформа  Николай  Василев провери днес колко души посещават курсовете по английски език за административни служители. Той изненада работещите в областна администарция, като влезе по време на урока тази сутрин. Отсъствали са двама души- единият е бил в отпуск, другият- възпрепятстван в службата.

   " Ще изпратя писма до всички ръководители на административни уреждения, чиито служители ходят на този курс, да не търсят причини да не ги пускат на английски", кометира Василев. Той оцени нивото на владеене на английски като много добро, а отсъствията-умерени.

 860 души от областта са били на обучение по информационни технологии 2006-07 г. От тях 78 души от Кюстендил, 45 от Дупница. Единствено служител от община Кочериново не е  участвал в това обучение. 445 души са завършили курса по английски език. Един служител от областна администрация ще се включи в обучение по английски в Лондон. "Областният управител Л. Дермански е сред най- ефективните и дейни губернатори в страната", заяви  Николай Василев.

   Министърът посочи  и грешките при изписване на английски на надписи и табели в областта. Дупница се пише по много различни и в повечето случаи грешни начини, дори и на сайта, а на табела до манастира  се чете Pilski,  навместо Rilski.