/ netinfo
Във връзка с проявения голям интерес за участие на групи от България и Македония в XII Международен фестивал на шлагерната и стара градска песен „Пей сърце” - Кюстендил 2018, организаторите на фестивала от НЧ „Братство 1869”, подготвят документи да кандидатстват за вписване в Книгата на рекордите на Гинес с организирано изпълнение на обща песен, изпълнена от най-много българи и македонци. 

Остават броени дни до старта на Дванадесетия международен фестивал на шлагерната и старата градска песен „Пей сърце”, Кюстендил 2018

Инициативата се прави за първи път в България и организаторите си поставят за цел този рекорд да бъде вписан като най-новото попълнение в Книгата на рекордите на Гинес.

Остават броени дни до старта на Дванадесетия международен фестивал на шлагерната и старата градска песен „Пей сърце”, Кюстендил 2018 На 1 септември 2018 г. от 17:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869” за дванадесета поредна година ще бъде даден старта на Международния фестивал на шлагерната и старата градска песен „Пей сърце”. 

Фестивалът се организира от читалище „Братство 1869” и община Кюстендил, под патронажа на кмета г-н Петър Паунов. Целта му е съхраняване и популяризиране на шлагерната и старата градска песен, възраждането и за нов живот и приобщаване на младите хора към нейната лиричност и красота.

Фестивал на шлагерната и старата градска песен “Пей сърце” ще се проведе в Кюстендил

Участниците ще бъдат оценявани от жури в състав: Председател проф. Панайот Панайотов - музикант, преподавател в Нов български университет - София и Софийски университет „Св. Климент Охридски”, членове: Ивайло Драганов – режисьор, Бони Милчева - певица и водеща на телевизионно музикално предаване, Красимира Матуска – музикален педагог, Димитър Неделчев – музикален педагог, Жана Райнова - музикален педагог и диригент, Лони Рьодигер – музиколог, Германия и Димитър Цветков – музикант и диригент, гр.Кюстендил.

Музикалният форум ще се проведе на 1 и 2 септември със следната програма:

1 септември 2018 г. /събота/

17:00 - 21:00 часа - Тържествено откриване и Конкурсна програма
читалище „Братство 1869” - Голяма зала

2 септември 2018 г. /неделя/ 

10:30 - 16:30 часа - Конкурсна програма и Закриване на фестивала
читалище „Братство 1869” - Голяма зала