Младен Ризов поиска по 1200 лв. на месец за комисията по инвестиционна политика, ОС му отказа
Младен Ризов поиска по 1200 лв. на месец за комисията по инвестиционна политика, ОС му отказа / Дарик- Кюстендил,архив

Общински съвет- Кюстендил отхвърли докладната записка на съветника Младен Ризов, с която той искаше по 1 200 лв. за месечна издръжка на Комисията по инвестиционна политика и международни стопански отношения.

"Кметът каза, че има нужда от такава комисия, ако развиваме общината в посока туризъм, балнеология, бизнеса с череши и др. БСП и другите политически сили са против, но предложете как да работи комисията?", заяви Младен Ризов. Той отчете посрещането в Кюстендил на представители на 16 дипломатически мисии в Кюстендил. Ризов е участвал и на конференция в София за евроазийския съюз или както го нарече "огледалния" на ЕС.

Съветникът Димитър Хаджийски призова всяка стъпка на председателстваната от Младен Ризов комисия да бъде първо споделяна пред ОС. "Докато чакаме инвестиции от Судан, Афганистан, Косово и др., и за НДК, в бившите казарми, нека обсъждаме идеите, преди да ги разпространяваме", коментира Хаджийски.

Мая Шишкова посочи, че Комисията по инвестиционна политика е част от всички останали комисии към ОС и няма право на пободна издръжка. Тя цитира и един от мотивите на Ризов, че парите са нужни за реализацията на идеята за Конферентен дипломатически корпус. "Как с 1200 месечно ще се реализира тази инициатива?", попита Шишкова и призова колегите си членове в тази комисия да отделят от парите, които получават като общински съветници за покриване на разходите й.

Само 7 съветници подкрепиха докладната на Ризов, 4 бяха против, а 11 се въздържаха.