/ netinfo
На 25 ноември, от 11.00 часа в Синята зала на читалище „Братство 1869” Милена Крумова ще представи дебютния си роман "Тюркоаз".

Среща с писателя Владимир Караджов в Кюстендил

Милена Крумова е родена в Кюстендил. Завършва средното си образование в ОУ ,,Св.св. Кирил и Методий" с хуманитарен профил. Следва в СУ ,,Св. Климент Охридски" със специалност българска филология, френски език и литература.

Има специализация по английски език. Работила е като преподавател в образователни центрове и частни училища. Като филолог се интересува от световната литературата на всички епохи. Обожава четенето, следи новите издания и промените в читателските вкусове.

С обичта на Олга Борисова- концерт в читалище „Братство“

Автор е на детски книги на български и английски език. През 2016 г. са издадени книгите „Палавник в азбуката от А до Я“ и “Children’s stories in the alphabet”. През 2018 г. е издадена книгата “Arctic tern around the world”.

Участва в творчески екип, подготвящ образователна анимационна поредица в канала You tube – „Приключенията на Лили. Българската азбука“. Романът "Тюркоаз" е дебютен за авторката и е номиниран за участие в конкурса за Съвременен любовен роман 2018 г.