/ netinfo
Среща с писателя Владимир Караджов, автор на бестселъра "Етиопска приказка" ще се състои в Кюстендил. Това ще стане на 23 ноември, от 17:30 часа, в Синята зала на читалище "Братство".

С обичта на Олга Борисова- концерт в читалище „Братство“

За по-малко от година неговата творба се превърна в истинска сензация за литературния живот на Югозапада и на България като цяло. "Етиопска приказка" е най-превежданата българска книга за 2018 година.

Освен в оригинал на български език, през декември тя ще бъде достъпна на още 4 от най-популярните световни езици - английски, френски, немски и испански. Предстои превод и на екзотичния японски език в началото на 2019-та година.

Концерт за пиано на акад. Атанас Куртев в Кюстендил

Владимир Караджов ще разкаже за своя път в литературата, за трудностите и предизвикателствата пред един дебютиращ автор в България, и ще представи "Етиопска приказка" пред четящата общност на община Кюстендил. Книгата разказва историята на малкия Матео от град Аликанте, който мечтае да открие и да сподели със света най-голямото съкровище на Земята.

Със своето чисто сърце той копнее да направи света по-добър. Воден от своя идеал, Матео се отправя на опасно пътуване, изпълнено с приключения и неизвестности, из различни части на Средновековния свят.

Представят книгата „Моят път” на Никола Стамболийски

Пътешествието му го отвежда до чудни страни, непознати хора и загадъчни тайни. Действието се развива около 1600-а година. Опасностите и рисковете са ежедневие, но той не се отказва.

Дали ще успее и какво ще се случи след това, ще разберете, след като прочетете тази увлекателна история. В нея присъстват действителни исторически лица и събития, долетели до нас на крилете на авторската фантазия.

Владимир Караджов е български учен, доктор по география и университетски преподавател в ЮЗУ "Неофит Рилски". Роден е и живее в гр. Благоевград. "Етиопска приказка" е неговият дебютен роман.