съд темида
съд темида / / ThinkStock/Getty Images
 
 
Районен съд - Дупница взе най - тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража” по отношение на Иван В. / на 50 години, осъждан /. Прокуратурата внесе искане с обвинение за престъпление по чл. 194, ал.1 от НК. Мъжът е обвинен в кражба на кутия за дарения от външен плот на павилион за закуски на жп гара Дупница, в която е имало 250 лв. Престъплението е извършено на 30 октомври 2019 г.
 
По делото са събрани  достатъчно гласни доказателства и може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението. То е разкрито чрез преглед на поставените камери на търговския имот и показанията на свидетел.
От Справката за съдимост на Иван В. става ясно, че той е осъждан многократно за престъпления  против  собствеността. Обвиняемият е освободен от затвора три седмици преди да извърши кражбата, поради което деянието е извършено в условията  на рецидив, което предполага налагане на извода, че обвиняемият ще извърши ново престъпление и може да се укрие, пише в мотивите на съдия Светла Пейчева.
 
Определението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд - Кюстендил, информират от Окръжен съд Кюстендил.