Министър Младен Маринов
Министър Младен Маринов / Областна администрация Кюстендил
Случаят Емилиян Гебрев през цялото време е бил както в нашето полезрение, така и в пълен синхрон със западните партньори.Има издадена международна заповед за разследване, която е изпратена във Великобритания, заяви в Кюстендил министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Как действат смъртоносните отрови?

”Така че, уверявам ви, всичко което може да се направи се прави и работим по всички обстоятелства.Сигналът през 2015 г. идва от ВМА за настанено лице в безпомощно състояние.Незабавно започнахме процесуални действия, беше образувано досъдебно производство за опит за убийство срещу неизвестен извършител.

Трети руски агент, замесен в отравянето на Скрипал, вероятно все още е във Великобритания

В хода на разследването бяха проведени всички оперативно-издирвателни мероприятия, множество експертизи бяха назначени по случая, всичко беше извършено в пълен обем”, коментира министър Маринов. Министър Маринов бе категоричен, че се работи по всички версии. Емилиян Гебрев  уведомява МВР в края на 2018 г., че сам си е платил изследване във Финландска лаборатория, при последните данни които е предоставил, за да се възобнови досъдебното производство.

ЕС прие санкции срещу руснаци, обвинени в отравянето на Скрипал

„Приканвам ви да се върнем към 2015 г. и да си представим, че не знаем за събитията настъпили след  тази година. Към онзи момент разследващите работеха по това , което са имали към момента.Към онзи момент са разследвани всички места, в които потърпевшия е бил, всички възможни  начини за поглъщани или допир с евентуалното отровно вещество, така че това е направено още в рамките на разследването през 2015 г.