Посланик Макаров отхвърли твърденията за очаквана руска намеса в изборите у нас

Във Варна посланик Анатолий Макаров участва в церемония по полагане на венци и цветя на паметника на граф Николай Игнатиев по повод Деня на руската дипломация
Във Варна посланик Анатолий Макаров участва в церемония по полагане на венци и цветя на паметника на граф Николай Игнатиев по повод Деня на руската дипломация / Дарик Варна
Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров отхвърли твърденията за очаквана руска намеса в изборите у нас, предаде БНР. Във Варна Макаров коментира изявлението на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който изрази убеждение, че ще има такава намеса.

Цацаров: Замесен в случая Скрипал агент на ГРУ е бил три пъти в България

"Няма никакви основания г-н Цветанов да говори така. Не смятаме да се намесваме във вашите предизборни кампании. Никакви указания за това не сме получавали. Българският народ има право сам да избира кой да го представлява на местно, национално и европейско ниво", заяви Макаров. 

Ще посети ли Путин България?

Руският посланик определи като абсурдни твърденията за връзка на Русия с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев през април 2015 година.