Марек отнесе 5 гола от ЦСКА. Иво Паргов: Със страх футбол не се играе
Марек отнесе 5 гола от ЦСКА. Иво Паргов: Със страх футбол не се играе / БГНЕС

ЦСКА победи Марек Дупница с 5:0 в първия мач от 6-ия кръг на елитната ни група. По този начин "червените" оглавиха таблицата за класииране в А група с 13 точки, но и с мач повече от Лудогорец. Головото шоу стартира с попадение на Буш в 15-ата минута, Карачанаков удвои в 23-ата минута. До почивката се разписа и Кукоч. През второто полувреме Тунчев се разписа в 75-ата минута, както и Маркиньос в 87-ата минута.
Съставите на двата отбора:
ЦСКА: Дивиш, Попов (74-Причиненко), Тунчев, Илиев, Кукоч, Сънди, Силва, Маркиньос, Рибейро (63-Луис Соарес), Карачанаков (60-Жоаким), Буш
Марек: Михайлов, Б. Николов, Н. Николов, Лахчев, Димитров, Андонов, Илиев, Диков (64-Кръстовчев), Тончев (85-Димитров), Василев (46-Марио Близнаков), Бибишков
Старши треньорът на Марек Антон Велков не се съгласи, че отборът му се е предал срещу ЦСКА при загубата с 0:5 в София от 6-ия кръг на А група.
„Ние нямаме време за тежки поражения. Отдавна не бях виждал толкова добри изпълнения от преки свободни удари само в един мач. Изваждайки тези голове, поражението не беше чак толкова сериозно, макар че не показахме най-доброто от нашата игра", каза Велков пред камерите на телевизия „Диема".
„Този отбор не може да търпи загубата и обикновено се изнасяме малко по-напред. Допуснахме чисто индивидуални грешки, но никой не може да ни обвини, че сме играли затворено или сме пазели някакъв резултат на „Български армия". Просто се получи такъв резултат."
„Останалите визити били слаби? Ако вие смятате, че Марек има огромен капитал и потенциал, това го нямаме. Ако вие мислите, че пораженията ни като гост са тежки, аз не мисля така. Ние не сме се предали никъде без бой", отсече Велков.
„Трябва да поздравим ЦСКА за победата, категорично и без уговорки. Много натежаха изпълненията на преки свободни удари, каквито трудно се виждат в един мач. Определено някои от футболистите не бяха от нивото на предишните мачове. Нямаме лесни мачове, така че продължаваме да работим. Нямаме време да влизаме в някакви кризи."
„Кукоч като че ли беше най-добрият на терена за мен. Той ми направи силно впечателение не само заради гола, но и заради всичко, което направи. Ние ще поработим за нашата класа, за да можем скоро да опонираме на такива отбори като ЦСКА."
„Нито имам желание, нито намерение да печеля каквото и да било време. Със сигурност имаше контузии, които ни попречиха, но и ЦСКА не ни позволи да покажем истинското си лице. Просто затваряме тези страници и гледаме напред. Очаквам още от следващия кръг да бъдем по-добре."
„Не мога да твърдя със сигурност, но факт е, че действително не видяхме истинското лице на част от футболистите, което е продиктувано от някаква причина. Дали страх, дали пренавиване - не мога да кажа точно, но това се получи."
„Въобще не гледам мястото ни в класирането. Толкова сме рано в първенството и толкова измамно е всичко. Ние трябва да трупаме точки, за да удържим психически."
„Моята критика към играчите е за определени грешки в отбраната по фланговете и че не създадохме положения."
Изпълнителният директор на Марек Иво Паргов бе разочарован от поведението на своя тим при загубата с 0:5 от ЦСКА и упрекна играчите, че са се стреснали от съперника.
„Със страх футбол не се играе, но аз не желая да се оправдавам. Имаме отделни постове, на които определено ни липсва класа. Не е лесно да се противопоставиш на такъв класен отбор като ЦСКА", коментира Паргов.
„Трудно ще ни е да постигнем успехи. Ще се опитаме да играем мобилизирано у дома. Не сме казали, че ще отпишем гостуванията, но очевидно при момчетата ситуацията е по-различна."
„Ще се борим за оцеляване. Това е нашата цел", каза още Паргов.
Класиране:
1. ЦСКА 6 4 1 1 14:4 13 точки
2. Лудогорец 5 3 1 1 9:2 10
3. Берое 5 2 2 1 7:5 8
4. Ботев 5 2 2 1 8:7 8
5. Литекс 5 2 1 2 8:7 7
6. Левски 5 2 1 2 5:6 7
7. Локомотив (София) 5 2 1 2 3:2 7
8. Марек 2010 (Дупница) 6 2 1 3 4:13 7
9. Локомотив (Пловдив) 5 1 3 1 5:7 6
10. Славия 5 1 2 2 7:7 5
11. Хасково 2009 5 1 1 3 3:8 4
12. Черно море 5 0 2 3 2:7 2