Осъденият до живот Бисер Манолов мечтае за дворец в Родопите и нов живот
Осъденият до живот Бисер Манолов мечтае за дворец в Родопите и нов живот / снимка: DarikNews.bg, архив
Бисер Манолов, изтърпяващ наказание „доживотен затвор без замяна“ в затвора гр.Бобов дол, спечели поредно дело срещу Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" - София, пред Административен съд- Кюстендил.
Той бе предявил иск за заплащане на сумата от 45 000 лв., представляваща обезщетение за причинени неимуществени вреди в периода 28.04.2012г. – 22.02.2017г., резултат на нарушения на чл.3, ал.2 от ЗИНЗС, изразяващи се в системно нарушаване от администрацията на затвора гр.Бобов дол на минималните права, гарантирани от закона относно времето му за престой на открито – лишаване въобще от престой на открито или в некомпенсиране на пълно полагащото му се време на престой на открито /конкретните дати са изчерпателно посочени в Исковата молба/.
С решение №9/24.01.2018г. по описа на Кюстендилския административен съд, ГД "Изпълнение на наказанията" – София е осъдена да заплати на Бисер Манолов сумата от 900 лв. За разликата до претендираните 45 000 лв. искът е отхвърлен като неоснователен.
След нова жалба на Манолов, съдът допълва решението си и осъжда ответника да плати на ищеца и законната лихва върху сумата от 900 лв., считано от датата на подаване на исковата молба- 03.05.2017г. до окончателното изплащане.
 
Дарик- Кюстендил