ЛИДЕР зоват за активност и гласуване по съвест на референдума
ЛИДЕР зоват за активност и гласуване по съвест на референдума / ЛИДЕР

Партия ЛИДЕР призова своите членове и симпатизанти да участват в референдума.

„Националният референдум, е първото допитване до гражданите в демократичното развитие на България. В този смисъл, като партия, изповядваща и споделяща либералните и демократични принципи, призоваваме за гласуване по съвест", съобщават от ЛИДЕР.

"Считаме, че най-важното за едни референдум е да бъде ясно на гражданите, какви биха били последиците от положителен или отрицателен отговор на поставения за всеобщо допитване въпрос. За съжаление, формулировката на въпроса на предстоящото гласуване, е толкова двусмислена, че съответно не е ясно и как ще бъде разтълкуван резултатът", обяви инж. Стоян Стоилов, общински председател на партията в Кюстендил, с 11 години стаж в енергийния бизнес като главен инженер във фирма „ Елсторм".

От ЛИДЕР изказват недоволство от начина, по който беше формулиран въпроса, от изхода и резултата от референдума, както и липсата на ясна и точна обосновка колко ще ни струва, срока за изграждане и възвръщаемост на вложението и къде ще се изразходва електроенергията от нова АЕЦ. Не на последно място стои и въпросът за съхранение на ядрените отпадъци.